شناسه خبر: 12976 منتشر شده در مورخ: 1396/11/29 ساعت: 12:29 گروه: بهداشت و سلامت  
در زمان شیوع آنفلونزا میتوان مرغ یا تخم مرغ خورد؟

در زمان شیوع آنفلونزا میتوان مرغ یا تخم مرغ خورد؟

حدود ۲۴ هزار و ۷۷۷ مرغداری گوشتی وجود دارد که فقط ۱۰ مرغداری تاکنون آلوده شده‌اند؛ بنابراین هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

به نقل از ایسنا: طی سال گذشته و امسال دو سویه جدید از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نگرانی‌های بسیاری بین مردم برای تامین تخم‌مرغ مورد نیازشان به وجود آورده است، اما برخلاف تصور عامه، مصرف مرغ و تخم‌مرغ حتی در صورت قابل انتقال بودن این بیماری به انسان، مخاطره‌ای برای مصرف‌کنندگان نخواهد داشت.آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، سال‌ها و بلکه دهه‌هاست که سویه‌های جدید و جدیدترش به کشورهای مختلف می‌رود و بسته به سیستم پرورش صنعتی و سنتی، تعداد قابل توجهی از گله‌های مولد و واحدهای پرورشی را از بین میبرد. تلفات این ویروس بیماری‌زا از سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده و حدود ۵۰ میلیون قطعه مرغ را در واحدهای پرورشی ایران آلوده کرده و از بین برده است.در چنین شرایطی و با اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر قابل انتقال بودن سویه جدید این بیماری که یکی - دو هفته اخیر به ایران وارد شده، نگرانی‌های بسیاری برای مصرف مرغ و تخم‌مرغ ایجاد شده است.در این باره علی‌اصغر ماکنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت-: مردم غیر از تماس با پرندگان زنده آلوده به این بیماری هیچ راه دیگری برای مبتلا شدن ندارند و بدون نگرانی میتوانند مرغ و تخم‌مرغ مورد نیاز خود را از بازار تهیه و مصرف کنند؛ به گفته وی، اگر یک نفر به مرغداری وارد شود و در هوای آلوده تنفس کند یا این‌که یک نفر با دیدن پرنده‌ مرده‌ای مانند قو نسبت به کندن پر آن که قیمت مناسبی دارد، اقدام کند رفتار پرخطرانجام داده است.لذا به مردم توصیه می‌کنیم به جای ایجاد تشویش و نگرانی در جامعه، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در خصوص چگونگی پیشگیری و مقابله این بیماری را جدی بگیرند و موارد آن را برای کاهش مخاطره و ریسک انتقال این بیماری رعایت کنند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: این‌که بعضا گفته می‌شود این ویروس یا ویروس دیگری از آنفلونزای فوق حاد پرندگان به مرغداری‌های گوشتی سرایت کرده، درست نیست. چرا که برخلاف مرغداری‌های پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار، مرغداری‌های گوشتی به دلیل کوتاه بودن دوره تولیدشان، جمع‌آوری کود در پایان دوره و غیره امکان آلوده شدن و گسترش ویروس در آنها بسیار پایین و به اصطلاح علمی قابل اغماض است.

ماکنعلی اظهار کرد: حدود ۲۴ هزار و ۷۷۷ مرغداری گوشتی وجود دارد که فقط ۱۰ مرغداری تاکنون آلوده شده‌اند؛ بنابراین هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *