شناسه خبر: 12481 منتشر شده در مورخ: 1396/7/18 ساعت: 12:46 گروه: بهداشت و سلامت  
شرکای وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت به آن خدشه زدند

شرکای وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت به آن خدشه زدند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هر پرداختی خارج از صندوق بیمارستان غیرقانونی است و هنگام تسویه باید صورتحساب دریافت کرد. سامانه ۱۶۹۰ آماده پاسخگویی به هر گونه تخلف است.

به گزارش ایران سپید به نقل از مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری روز دوشنبه اظهارداشت: طرح تحول سلامت طرح عظیم بهداشتی درمانی است و بزرگترین پروژه اجتماعی دولت است. طرح تحول سلامت اصلاح مسائل بهداشتی و درمانی کشور نبوده، تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که آنها ۱۵ ساله یا بعضا تا ۴۰ ساله توانسته اند نظام سلامت خود را تغییر دهند. وزیر بهداشت زمان این تغییر را ۱۲ سال اعلام کرده بودند. معتقدیم شرکای مختلف با ما در زمینه تعیین منابع و اجرا و ارائه همکاری نکرده اند و در مقاطعی به طرح تحول خدشه وارد شد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۸ هزار و ۸۱۵ میلیارد تومان مطالبه داریم، در حالی که ۱۵ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان بدهی داریم.۲ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان بدهی دارویی، هزار و ۷۷۱ میلیارد تومان بدهی لوازم مصرفی، ۵۷۲ میلیارد تومان بدهی تجهیزات پزشکی، ۴ هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان بدهی قرارداد، ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی پرسنل، ۱۳۲۲ میلیارد تومان بدهی کارانه کارکنان است.

حریرچی ادامه داد: ۱۱ هزار و ۹۴۹ میلیارد تومان نیز از چهار بیمه اصلی طلب داریم. اگر بدهی های وزارت بهداشت به موقع پرداخت شود، تراز مثبت است و می توانیم به مردم خدمت رسانی کنیم.

وی ادامه داد: در سال اول اجرای طرح تحول سلامت ۱۱.۳ درصد هزینه های کمرشکن سلامت را به دلیل کاهش هزینه های بستری کاهش دادیم، ولی خدمات سرپایی ۶.۸ درصد هزینه های آن افزایش پیدا کرد. به رغم افزایش قیمت دلار در همان سال اول طرح تحول، هزینه های دارویی ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد. در سال ۹۳ خدمات دندانپزشکی ۲۷.۷ درصد افزایش داشت که این خدمات را در سال های بعد گسترده تر کردیم.

حریرچی افزود: در سال ۹۳ خدمات پاراکلینیک اعم از آزمایشگاه و رادیولوژی به دلیل پرداختی از جیب مردم ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد، اما محصولات پزشکی ۳۰ درصد کاهش داشت و در مجموع کل هزینه های کمرشکن سلامت کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: در فضای مجازی در مورد طب سنتی موضوعاتی منتشر می شود که حاوی مطالب غیرعلمی بوده است. این وزارتخانه اقدامات قانونی و شکایت به مراجع قانونی در مورد هر گونه دخالت در مسائل پزشکی و محروم ساختن بیمار از درمان موثر را پیگیری می کند.

سخنگوی وزارت بهداشت، افزود: میزان کاهش وزن مناسب در ماه حدود ۲ الی ۴ کیلوگرم است و کاهش بیشتر بر سلامت جسم تاثیر می گذارد. مردم باید از موادی استفاده کنند که مورد تایید وزارت بهداشت است و دارای مهر و پروانه باشد. اکثر موادی که در فضای مجازی تبلیغ می شوند غیرعلمی و غیرقانونی است که از مجاری قانونی به آنها رسیدگی می کنیم.

وی گفت: تعیین تعرفه ابتدا توسط دبیرخانه شورای عالی بیمه کارشناسی شده و بعد رای گیری می شود. اینکه همه موضوعات را به وزارت بهداشت نسبت بدهند درست نیست، زیرا وزارت بهداشت فقط یک رای در شورای عالی بیمه دارد.

حریرچی افزود: در خصوص تعرفه چند رشته که محل بحث است، این تعرفه ها بیش از ۱۲ ماه است که روی آن کار کارشناسی انجام شده و بیش از هشت ماه روی آن مذاکره شده است و مسئولان فرصت تبادل نظر دادند. ادامه این مسائل به ضرر مردم و بیماران است. اخلال در درمان بیماران مورد پذیرش نیست. دستگاه های اجرایی اخلال در درمان مردم در مراکز دولتی را پیگیری خواهند کرد.

وی تاکید کرد: اصلاح تعرفه ها بر اساس میزان توان مالی دولت انجام می شود، اگر ملاحظات اقتصادی کشور و بیمه ها اجازه بدهند، ما با افزایش تعرفه در چارچوب اقتصاد ملی مخالف نیستیم. ۸۰ درصد مردم توان پرداخت تعرفه های خصوصی برای بستری شدن را ندارند. ۱۷ درصد به کمک بیمه های تکمیلی و فقط ۳ الی ۴ درصد می توانند به بیمارستان های خصوصی مراجعه کنند.

حریرچی افزود: هر پرداختی خارج از صندوق بیمارستان غیرقانونی است و هنگام تسویه باید صورتحساب دریافت کرد. سامانه ۱۶۹۰ آماده پاسخگویی به هر گونه تخلف است. کسانی که خدشه ای به خدمات بهداشتی درمانی مردم وارد می کنند با آنها برخورد قاطع و قانونی از طرف دستگاه های قضائی و نظارتی انجام می شود.

وی گفت: تاکنون روند طوری ادامه پیدا کرده که خدشه ای به خدمات درمانی مردم وارد نشده است. با کسانی که در رسیدگی به بیماران اخلال ایجاد می کنند سه دسته برخورد صورت گیرد، دسته ای که جامعه پزشکان هستند که با این رفتار موافق نبوده و برخورد خواهند کرد. اختیاراتی نیز وزارت بهداشت دارد که در صورت نیاز ورود می کند و دستگاه های نظارتی سازمان های مختلف هم کسانی که به درمان بیماران خدشه وارد می کنند را مجازات خواهند کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: اخلال در درمان بیماران به بهانه کاهش درآمد با اخلاق پزشکی و تعهد جامعه پزشکی مغایر است و از سوی دستگاه‌های نظارتی پیگیری می‌شود.

حریرچی در خصوص ساعات کاری دستیاران پزشکی، گفت: نحوه ساعت کاری دستیاری مانند مدل سیستم دستیاری آمریکا است. ما با فشاری که الان برای دستیاران است موافق نیستیم و در بعضی رشته ها می بایست تغییراتی صورت گیرد.

به گزارش مهر، عباس زارع نژاد مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت نیز در ادامه نشست خبری در خصوص پاسخ گویی وزارت بهداشت به سامانه دسترسی آزاد اطلاعات گفت: از زمانی که به ما اعلام شد، فردی برای پاسخ‌گویی انتخاب شد. برخی سئوالات در حوزه وزارت بهداشت نبود یا فرآیندی برای پاسخ‌گویی مورد نیاز بود. این فرآیند زمانی طی شد. امروز بیش حدود ۹۳درصد پاسخ گویی داشته ایم.

وی افزود: در حال حاضر به طور متوسط بیش از ۱۵۰۰ نامه دریافت و پاسخ داده می‌شود. همچنین نزدیک به ۲۰۰ نفر در ماه به ما مراجعه می‌کنند که به آنها نیز مشاوره حضوری می‌دهیم.

 

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *